ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
   1970
 - Από μια ομάδα μη εγγεγραμμένων σκακιστών ιδρύεται στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο ο Σκακιστικός Όμιλος Πατρών. Τον Νοέμβριο επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο και στις 4 Ιανουαρίου 1971 καταχωρείται στα βιβλία του.

   Η ιδρυτική ομάδα

Νικ. Ζέρβας - Σαλ. Σαλονικίδης - Νικ. Οικονόμου - Λάζ. Γεωργιάδης - Α. Σπανός - Αλ. Πατρώνας

Δημ. Αργυρόπουλος - Ελ. Πορφυρόπουλος - Ακ. Καϊμάκης - Βασ. Μάρκελλος - Κων. Τρεμπέλας - Θρασ. Κοτσώνης

Οδ. Ζαχαράκης - Κυρ. Λυκούδης - Ανδ. Κανελλόπουλος - Σωτ. Χατζής - Ιωάν. Γκίκας - Δημ. Αγγελάτος

Νικ. Λουκάτος - Παν. Σαραντόπουλος - Παν. Λιβιεράτος - Σπυρ. Τσονάκας - Νικ. Κωστής - Νικ. Πολίτης

Αντ. Μπεμπτόνης - Χρ. Βλάσσης - Γ. Μαυρίκης - Γ. Κατσίβαλης - Ανδ. Νασιόπουλος - Βασ. Τσούκαλης

 

Αλέκος Πατρώνας
 
 ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΤΟΥ ΣΟΠ
 
   1970-1974 - Τα Πρώτα Βήματα

 - Ο νεοσύστατος Όμιλος με πρώτη φρουρά τους ισχυρούς αλλά χωρίς θεωρητική κατάρτιση Αλέκο Πατρώνα (μόνιμος Πρωταθλητής Πατρών), Δημήτρη Αργυρόπουλο και Κυριάκο Λυκούδη παίρνει γρήγορα τα ηνία στην Πελοπόννησο και ανεβαίνει στην συσταθείσα τα χρόνια εκείνα Α΄ Εθνική Κατηγορία.

 
Σταύρος Λαζαρίδης
 
   1975-1982 - Η Αναζήτηση της Διάκρισης
 - Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 η ομάδα καθιερώνεται στην Α΄ Εθνική με παίκτες που η αξία τους ξεπερνάει τα πατρινά όρια. Ήδη ο Χρύσανθος Πούντζας, ο οποίος το 1973 επιστρέφει στην Πάτρα μετά το τέλος των σπουδών του, ανήκει στους ισχυρότερους Έλληνες σκακιστές και αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας. Ο φοιτητής Κώστας Δημητριάδης που έρχεται το 1976 από τις Σέρρες, είναι από τους ισχυρότερους εφήβους της χώρας. Το 1979 αποκτιέται από τον ΦΣΠ ο ταλαντούχος 16χρονος Σταύρος Λαζαρίδης. Ισχυροί παίκτες με ΕΛΟ άνω του 2200 είναι ακόμα ο Γιάννης Σπάχος κι ο Δημήτρης Χαράρης. Υπήρχε, λοιπόν, δίψα για διάκριση αλλά η μη συνολική δύναμη σε όλες τις σκακιέρες δεν άφηναν περιθώρια να χτυπηθούν ομάδες όπως η Καλλιθέα και η ΕΣΘ.

 - Το 1982 ο Σταύρος Λαζαρίδης πετυχαίνει την πολύ μεγάλη διάκριση να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο πανίσχυρο τα χρόνια εκείνα Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

 
FM Χρύσανθος Πούντζας GM Βασίλης Κοτρωνιάς FM Κώστας Δημητριάδης
 
Φώτης Σκουλαρίκης   Γιώργος Μαρούλης
 
   1983-1990 - Η Χρυσή Εποχή
  - Μετά το "κάζο" του 1983 με τον απρόσμενο υποβιβασμό της ομάδας, προχωράνε με γοργά βήματα τα σχέδια της καταξίωσης με στόχο την κορυφή. Το 1985 αποκτιέται με μετεγγραφή από τα Πετράλωνα το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία σκακιστικό ταλέντο, ο Ναυπάκτιος στην καταγωγή, Βασίλης Κοτρωνιάς. Με μετεγγραφή, επίσης, έρχεται και ο Νίκος Μακρής από το Κιάτο.
 - Η πολύ δυνατή ανδρική ομάδα κυριαρχεί στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος με πέντε τελικούς και τέσσερα τρόπαια στο διάστημα 1984-90. (σημ. Ο Χρ. Πούντζας είχε πέντε συμμετοχές με πέντε νίκες).
 - Το 1988 η εφηβική ομάδα τερματίζει δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 - Ο 17χρονος Γιώργος Μαρούλης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Νέων.
 - Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Φώτης Σκουλαρίκης (με ΕΛΟ στα 17 του 2250) κατακτά την πρώτη θέση μεταξύ των 12 καλύτερων Ελλήνων νέων με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες.
 - Το 1990 ο Βασίλης Κοτρωνιάς ενσαρκώνει το όνειρο γενεών του ελληνικού σκακιού αποκτώντας τον τίτλο του Grand Maitre. Ταυτόχρονα πετυχαίνει σπουδαίες διακρίσεις σε μεγάλα Διεθνή Τουρνουά με κορυφαία την δεύτερη θέση στο πανίσχυρο Τουρνουά του Ρέικιαβικ αλλά και την πρώτη στο "Ακρόπολις".
 - Διάκριση, επίσης, αποτελεί και το γεγονός της συμμετοχής των Βασίλη Κοτρωνιά, Χρύσανθου Πούντζα, Κώστα Δημητριάδη και Φώτη Σκουλαρίκη με την Εθνική Ανδρών σε σκακιστικές Ολυμπιάδες όπως της Μάλτας και της Θεσσαλονίκης. Αλλά συμμετοχή είχαν μαζί και με τον Σταύρο Λαζαρίδη στις υψηλοτάτου επιπέδου, της εποχής εκείνης, Βαλκανιάδες.
 - Το 1990 γίνεται το μεγάλο άλμα. Καλύπτεται η μόνιμη αδυναμία (γυναικεία σκακιέρα) με την μεταγραφή της Μαριέττας Μουρούτη από τον ΣΟ Περιστερίου και το όνειρο πραγματοποιείται. Κατάκτηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου (νταμπλ).
 - Το 1991 η ομάδα συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Αντιμετώπισε σε διπλή συνάντηση της ελβετική Club d' Echecs de Geneve, από την οποία ηττήθηκε με 2-4 και 2,5-3,5 και αποκλείστηκε.
 
Πρωταθλητής Ελλάδος 1990 Κυπελλούχος Ελλάδος 1988
Α' Σειρά:  Μ. Μουρούτη - Σ. Καζάνης - Ε. Μουζακιώτη Σ. Λαζαρίδης - Κ. Δημητριάδης - Χ. Πούντζας - Β. Κοτρωνιάς
Β' Σειρά:  Χ. Πούντζας - Β. Κοτρωνιάς  
Γ' Σειρά:  Η. Σκούτας - Γ. Μαρούλης - Ν. Μακρής
Δ' Σειρά:  Φ. Σκουλαρίκης - Κ. Δημητριάδης
Ε' Σειρά:  Σ. Λαζαρίδης
 
   1991-1997 - Η Παρακμή
 - Μετά κι από την συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης επέρχεται ραγδαία κάθοδος. Παντελής έλλειψη αναπτυξιακών σκακιέρων και μια γενική αδιαφορία από τους υπόλοιπους φέρνει την φθορά. Το 1991 μεταγράφεται ο Κώστας Δημητριάδης στο Περιστέρι, τον επόμενο χρόνο την ίδια κατάληξη έχει η Μαριέττα Μουρούτη, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθεί κι ο Βασίλης Κοτρωνιάς το 1995. Η ομάδα πέφτει κατηγορίες ώσπου το 1998 καταλήγει στο Τοπικό Πρωτάθλημα. Στα τέλη της δεκαετίας μεταγράφεται κι ο Χρύσανθος Πούντζας στην Κέρκυρα. Προηγουμένως αποχωρεί ο Νίκος Μακρής και λίγο αργότερα ο Δημήτρης Χαράρης. Έτσι ό,τι χτιζόταν επί 20 χρόνια καταρρέει στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90.
 
 
GM Andrei Volokitin   GM Arik Braun
WGM Bettina Trabert GM Parimarjan Negi WGM Melanie Ohme
 
IM Nikolas Lubbe   Adam Feher
 
   1998 - ... - Η Επανάκαμψη
 - Το 1998 αποφασίζεται να χτιστεί η ομάδα ξανά από το μηδέν. Αρχίζει μια προσπάθεια κατά βάση μόνο με παιδιά και μετά το 2000 φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης σε ατομικό κατά βάση επίπεδο. Σε τρία χρόνια δημιουργείται η δυνατότερη νεανική ομάδα σε τοπικό επίπεδο με προεξάρχοντες τους Γιώργο Σπυρόπουλο, Σπύρο Τσαγγάρη και Βασιλίνα Δημητρακοπούλου.
 - Το 2000 ο Σπύρος Πατούχας κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Β' Δημοτικού.
               - Ο Γιώργος Σπυρόπουλος αναδεικνύεται αργυρός στη Γ' Γυμνασίου το 2002 και χρυσός στα Λύκεια το 2003, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
 - Το 2003 γίνεται μια άτυπη συνένωση με τον Θρίαμβο Πατρών με τους ισχυρούς του άνδρες και έρχονται στην ομάδα οι Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Αρης Θεοφιλόπουλος, Κώστας Μουρούτης, Ανδρέας Παππάς, Γιώργος Κανελλόπουλος, Γιάννης Ζαφειράκης, Ουρανία Σπυροπούλου ενώ μαζί τους επανέρχονται ο Κώστας Δημητριάδης και ο Χρύσανθος Πούντζας.
 - Το 2004 η ομάδα τερματίζει πρώτη στα μπαράζ ανόδου και επιστρέφει στην αναβαπτισμένη Α΄ Εθνική μετά από δεκαετή απουσία.
 - Το 2005 ενισχυόμενη με τον ουκρανό GM Andrei Volokitin (30ός στην παγκόσμια κατάταξη με ΕΛΟ 2671) και την 15χρονη γερμανίδα Melanie Ohme, κατακτά την έκτη θέση ανάμεσα σε 16 συλλόγους.
 - Το 2006 ο Σπύρος Τσαγγάρης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα Λύκεια στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
              - Η ομάδα αγωνίζεται με σημαντικές ελλείψεις και υποβιβάζεται στη Β' Εθνική. Τη χρονιά αυτή στη θέση του ξένου αγωνίζεται ο 13χρονος ινδός Parimarjan Negi ο νεώτερος Grand Maitre στον κόσμο.
 - Το 2006 και 2007 ο Γιώργος Σπυρόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Νέων και γίνεται ο πρώτος νέος με 2 κατακτήσεις.
 - Το 2007 η ομάδα τερματίζει πρώτη στο πρωτάθλημα της ΕΣΣΠ αλλά με την ήττα στα μπαράζ από τον ΟΦΗ παραμένει στην Β΄ Εθνική.
 - Το 2008 η ομάδα ενισχύεται με την γερμανίδα WGM Bettina Trabert και επανέρχεται στην Α΄ Εθνική.
              - Το ίδιο έτος ιδρύει ένα δεύτερο σκακιστικό σύλλογο, τον "Πατραϊκό Σύλλογο Σκακιστών" τον οποίο ανδρώνει με παίκτες του Ομίλου.
 - Το 2009 ενισχύεται στην Α' Εθνική με τον Πρωταθλητή Γερμανίας, τον GM Arik Braun.
 - Το 2010 η Κυριακή Καλύβα κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Β' Δημοτικού.
 - Το 2011 ο Κωνσταντίνος Τριάντος κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Γ' Δημοτικού.
 - Το 2012 η Κυριακή Καλύβα κατακτά ξανά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Δ' Δημοτικού.

              - Ο Κωνσταντίνος Τριάντος κερδίζει και αυτός ξανά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Δ' Δημοτικού.

              - Ο Νίκος Μπέτσος αναδεικνύεται αργυρός στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - Β' Δημοτικού.
              - Την ίδια χρονιά η Κυριακή Καλύβα κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων έως 10 ετών και γίνεται η πρώτη κοπέλα του Ομίλου με πανελλήνια επιτυχία στο κλασικό σκάκι.
              - Η ομάδα ενισχύεται στην Α' Εθνική με τον Nikolas Lubbe και τερματίζει 13η μεταξύ 32 ομάδων.
              - Έτσι το 2012, αναδεικνύεται ως η πιο επιτυχημένη χρονιά για τον Σύλλογο, μετά την χρυσή δεκαετία του '80. Τέσσερα μετάλλια σε Πανελλήνιες ατομικές διοργανώσεις, συμμετοχή στα τελικά του Πανελλήνιου Ομαδικού Παίδων-Κορασίδων, πρόκριση στα μπαράζ του Κυπέλλου Ελλάδος και άνετη παραμονή της ομάδας στην Α' Εθνική κατηγορία.
 - Το 2013  η Κυριακή Καλύβα κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα - E' Δημοτικού.
              - Η ομάδα εντυπωσιάζει στην Α' Εθνική και κατακτά την 7η θέση μεταξύ 34 ομάδων.
 - Το 2014  η Κυριακή Καλύβα κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητριών - ΣΤ' Δημοτικού.
              - Η ομάδα έχασε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και τον Κώστα Μουρούτη, ενισχύθηκε με τον Adam Feher, δεν είχε καλή απόδοση αλλά διατηρήθηκε εύκολα στην Α' Εθνική - 17η στους 32.
 - Το 2015  επεφύλασσε μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις όλων των εποχών για δύο αθλητές του συλλόγου. Ο Απόστολος Σταματόπουλος αναδείχθηκε δεύτερος έφηβος στον κόσμο στον 11ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Στον ίδιο θεσμό η Κυριακή Καλύβα κατέκτησε την τρίτη θέση στις νεανίδες.
             - Η Κυριακή Καλύβα κατακτά για τρίτη φορά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο  Μαθητικό Πρωτάθλημα - Α' Γυμνασίου
             - Ιστορική βράβευση με τιμητικές πλακέτες των νεαρών λυτών του Ομίλου, του 16χρονου Απόστολου Σταματόπουλου και της 13χρονης Κυριακής Καλύβα από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη για την παγκόσμια επιτυχία τους στον 11ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων
 - Το 2016  ο Γεράσιμος Μαλαταράς κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα - Α' Γυμνασίου
              - Ο Παναγιώτης Μαγκλάρας κατακτά χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα - Γ' Δημοτικού
              - Ο Γεράσιμος Μαλαταράς κατακτά και το Ατομικό Πρωτάθλημα της ΕΣΣΠ, δημιουργώντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, 13 ετών αθλητής κερδίζει αυτόν τον τίτλο
              - Η Κυριακή Καλύβα κατακτά για δεύτερη φορά μετάλλιο σε Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά το χάλκινο στις Κορασίδες έως 14 ετών
              - Ο Δημήτρης Ζαρονίκας κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων έως 12 ετών
 - Το 2017  ο Παναγιώτης Μαγκλάρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα - Δ' Δημοτικού
              - Ο Ανδρέας Σινούρης κατακτά χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα - Β' Δημοτικού
              - Η ομάδα χωρίς ξένους προκρίνεται στο F-8 του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας.
              - Ο Ανδρέας Σινούρης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων έως 8 ετών
 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΠ
 
 Νικόλαος Ζέρβας 1970-72
 Βασίλειος Τσούκαλης 1972-74
 Νικόλαος Οικονόμου 1974-76
 Κωνσταντίνος Κούτσαβος 1976-82
 Θωμάς Σκούτας 1982-88
 Βασίλειος Μάρκελλος 1988-92
 Κωνσταντίνος Καζάνης 1992-94
 Χρύσανθος Πούντζας 1994-98
 Θωμάς Τσάκας 1998-00
 Γεώργιος Γρηγορόπουλος 2000-03
 Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος 2003-07
 Θεόδωρος Τσαγγάρης 2007-07
 Αναστάσιος Αλεξάνδρου 2007-16
 Φίλιππος Τερζής 2016-.....

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 
1974 Β' Εθνική Α' νικητής Α' Ομίλου
1975 Α' Εθνική  
1976 Α' Εθνική  
1977 Α' Εθνική  
1978 Α' Εθνική  
1979 Α' Εθνική  
1980 Α' Εθνική  
1981 Α' Εθνική  
1982 Α' Εθνική  
1983 Α' Εθνική Χάλκινο μετάλλιο*
1984 Β' Εθνική Α' νικητής Α' Ομίλου
1985 Α' Εθνική Χάλκινο μετάλλιο
1986 Α' Εθνική Δεν τελέστηκε Πρωτάθλημα
1987 Α' Εθνική  
1988 Α' Εθνική Ασημένιο μετάλλιο
1989 Α' Εθνική  
1990 Α' Εθνική Πρωταθλητής Ελλάδος
1991 Α' Εθνική  
1992 Α' Εθνική  
1993 Α' Εθνική  
1994 Β' Εθνική  
1995 Β' Εθνική  
1996 Γ' Εθνική Α' νικητής Νοτίου Ομίλου
1997 Β' Εθνική  
1998 Γ' Εθνική  
1999 Α' Τοπικό  
2000 Α' Τοπικό  
2001 Α' Τοπικό  
2002 Α' Τοπικό  
2003 Α' Τοπικό  
2004 Β' Εθνική Α' νικητής Περ/ρειας Υπ. Ελλάδος
2005 Α' Εθνική  
2006 Α' Εθνική  
2007 Β' Εθνική Α' νικητής ΕΣΣΠ
2008 Β' Εθνική Α' νικητής ΕΣΣΠ
2009 Α' Εθνική  
2010 Α' Εθνική  
2011 Α' Εθνική  
2012 Α' Εθνική  
2013 Α' Εθνική  
2014 Α' Εθνική  
2015 Α' Εθνική  
2016 ΠΟΑ' Εθνικής  

 * Υποβιβασμός για αντικανονικότητα σύνθεσης

 

Η ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
1984 Ασημένιο μετάλλιο
1985 Κυπελλούχος Ελλάδος
1988 Κυπελλούχος Ελλάδος
1989 Κυπελλούχος Ελλάδος
1990 Κυπελλούχος Ελλάδος

 

ΝΤΑΜΠΛ
 
1990 Πρώτη ελληνική ομάδα που το επιτυγχάνει

 

EUROPEAN CUP
 
1991  ΣΟΠ - Club d' Echecs de Genève    2-4
1991 Club d' Echecs de Genève - ΣΟΠ    3,5-2,5

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
 
1988 Ασημένιο μετάλλιο

 

Τουρνουά Χριστουγέννων
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΣΤΗΡ" 1989
Κ. Δημητριάδης - Β. Κοτρωνιάς - Σ. Γρίβας, Γ. Μαρούλης - Χ. Πούντζας - Α. Βραγοτέρης
 

 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΟΠ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
 
1978  Χρύσανθος Πούντζας Χάλκινο μετάλλιο
1979  Χρύσανθος Πούντζας Αργυρό μετάλλιο
1984  Κώστας Δημητριάδης Χάλκινο μετάλλιο
1986  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1987  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1988  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1990  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1991  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1992  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1993  Βασίλης Κοτρωνιάς Αργυρό μετάλλιο
1994  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
 
1988  Γιώργος Μαρούλης Χάλκινο μετάλλιο
2006  Γιώργος Σπυρόπουλος Χάλκινο μετάλλιο
2007  Γιώργος Σπυρόπουλος Χάλκινο μετάλλιο

  

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

 
2017

 Ανδρέας Σινούρης

Χάλκινο μετάλλιο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

 
2016

 Κυριακή Καλύβα

Χάλκινο μετάλλιο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

 
2016

 Δημήτριος Ζαρονίκας

Χάλκινο μετάλλιο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

 
2012

 Κυριακή Καλύβα

Αργυρό μετάλλιο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
 
1988

 Φώτης Σκουλαρίκης

Χρυσό μετάλλιο

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 
2000  Σπύρος Πατούχας Β' Δημ. Αργυρό μετάλλιο
2002  Γιώργος Σπυρόπουλος Γ' Γυμ. Αργυρό μετάλλιο
2003  Γιώργος Σπυρόπουλος Λύκειο Χρυσό μετάλλιο
2003  Μαρία Πατούχα Β' Γυμ. Χάλκινο μετάλλιο
2004  Μαρία Πατούχα Γ' Γυμ. Αργυρό μετάλλιο
2006  Σπύρος Τσαγγάρης Λύκειο Χάλκινο μετάλλιο
2010  Κυριακή Καλύβα Β' Δημ. Χρυσό μετάλλιο
2011  Κωνσταντίνος Τριάντος Γ' Δημ. Χρυσό μετάλλιο
2012  Κωνσταντίνος Τριάντος Δ' Δημ. Χρυσό μετάλλιο
2012  Κυριακή Καλύβα Δ' Δημ. Χρυσό μετάλλιο
2012  Νικόλαος Μπέτσος Β' Δημ. Αργυρό μετάλλιο
2013  Κυριακή Καλύβα Ε' Δημ. Αργυρό μετάλλιο
2014  Κυριακή Καλύβα ΣΤ' Δημ. Αργυρό μετάλλιο
2015  Κυριακή Καλύβα Α' Γυμ. Χρυσό μετάλλιο
2016  Γεράσιμος Μαλαταράς Α' Γυμ. Χρυσό μετάλλιο
2016  Παναγιώτης Μαγκλάρας Γ' Δημ. Χάλκινο μετάλλιο
2017  Παναγιώτης Μαγκλάρας Δ' Δημ. Χρυσό μετάλλιο
2017  Ανδρέας Σινούρης Β' Δημ. Χάλκινο μετάλλιο

 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ
 
1982 - Φιλιππούπολη Σταύρος Λαζαρίδης Χρυσό μετάλλιο

 

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
 
1988 - Ακρόπολις  Βασίλης Κοτρωνιάς Χρυσό μετάλλιο
1988 - Ρέυκιαβικ  Βασίλης Κοτρωνιάς Αργυρό μετάλλιο
1989 - Μόσχα  Βασίλης Κοτρωνιάς Χάλκινο μετάλλιο

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
 
1990

 Βασίλης Κοτρωνιάς

Πρώτος Έλληνας  Grand Maitre

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ( ISC )
 
2015  Απόστολος Σταματόπουλος - Juniors 2η θέση
2015  Κυριακή Καλύβα - girls 3η θέση

 

Γιώργος Σπυρόπουλος Σπύρος Πατούχας Σπύρος Τσαγγάρης
Κυριακή Καλύβα Απόστολος Σταματόπουλος Μαρία Πατούχα
Νικόλαος Μπέτσος Δημήτρης Ζαρονίκας Κωνσταντίνος Τριάντος
Γεράσιμος Μαλαταράς Ανδρέαςς Σινούρης Παναγιώτης Μαγκλάρας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
 
1977 Σιμουλτανέ των GM M. Damjanovic  και IM N. Karaklajic
1982-83 1ο  Κλειστό Διεθνές Τουρνουά
1983-84 2ο  Κλειστό Διεθνές Τουρνουά
1984-85 3ο  Κλειστό Διεθνές Τουρνουά
1989-90 Τουρνουά Χριστουγέννων 1989 (με διεθνοτιτλούχους)
1991 Ανοικτό Διεθνές Τουρνουά Ράπιντ

 

Σιμουλτανέ  GM  M. Damjanovic
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΣΤΗΡ" 1977
 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ