ΝΕΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
14th International Solving Contest (ISC) - 28 Ιανουαρίου 2018
Mat Plus Προκήρυξη Διεθνής κατάταξη Διαγωνισμός Πατρών Προβλήματα Λύσεις φωτο
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Κοψιδάς Ευάγγελος

β' γκρουπ

Χριστοδούλου Σωτήριος β' γκρουπ
Χριστοδούλου Πανορμίτης γ' γκρουπ
Χριστοδούλου Γεωργία γ' γκρουπ
Σπυρόπουλος Γεώργιος α' γκρουπ
Αθανασόπουλος Κυριάκος β' γκρουπ
 

19.01.2018

Πρώτες συμμετοχές Πάτρας

Μέχρι την Πέμπτη οι δηλώσεις

Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί ο αριθμός των συμμετοχών του πατρινού διαγωνισμού.

Ήδη οι πρώτοι λύτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Έως 21 λύτες θα φιλοξενηθούν στον χώρο του Επιμελητηρίου. Για την παρουσία περισσότερων ενδιαφερόμενων, θα χρειαστεί να γνωστοποιηθεί έως την ερχόμενη Πέμπτη ώστε να ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα του χωροταξικού, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδίων

 

14.01.2018

Σε 31 χώρες και 46 πόλεις

Προκήρυξη

Αύξηση σε πόλεις και χώρες έχουμε την τελευταία στιγμή στον Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό. Οι 46 πόλεις αποτελούν ρεκόρ του θεσμού.

Όπως αναφέρεται στην Προκήρυξη, οι κατηγορίες όπως και πέρυσι είναι τρεις.

Στον πατρινό διαγωνισμό θα βραβευθούν με κύπελλο ο νικητής της κάθε κατηγορίας και με μετάλλια οι επόμενοι.

Ώρα έναρξης α' γύρου: 10.30

Ώρα έναρξης β΄ γύρου: 13.00

Τελετή λήξης 15.30

Προσοχή: Στην Πάτρα οι δηλώσεις συμμετοχής, για την καλύτερη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των λυτών, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

 

10.01.2018

Σε 30 πόλεις του κόσμου

Σε Πάτρα & Αθήνα στην Ελλάδα

Και τώρα: Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός.

Στις 28 Ιανουαρίου, ταυτοχρόνως, σε 30 τουλάχιστον πόλεις από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν οι καλύτεροι λύτες σκακιστικών προβλημάτων του πλανήτη.

Ή Πάτρα έχει την τιμή να διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την τεράστια αυτή διοργάνωση. Η τελετή θα λάβει χώρα στην εξαίρετη για Σκάκι αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, δίπλα στην Πλατεία Όλγας.

Μια πόλη με πλούσια παράδοση τους τρεις τελευταίους αιώνες στο Καλλιτεχνικό Σκάκι. Μια πόλη που έχει αναδείξει νικητές σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των εφήβων.

Τις επόμενες ημέρες θα παράσχουμε αναλυτικότερες πληροφορίες περί του φετινού διαγωνισμού

 
 

Η  Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 14ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις  χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Η ημερομηνία είναι η Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 10:30 ώρα Ελλάδας και τόπος διεξαγωγής είναι για την Αθήνα, η αίθουσα του Σκακιστικού  Ομίλου  Ηλιούπολης, στην οδό Παπαναστασίου 12-14, στο συγκρότημα των πολυκλαδικών σχολείων, που είναι κάθετη στην Βουλιαγμένης, πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ, (έξοδος προς Αθήνα) και για την Πάτρα, το Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, έναντι Πλατείας Όλγας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 3 τμήματα:

 

  Το πρώτο τμήμα προορίζεται για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης (δύο γύροι με ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).

 

  Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες με βαθμό αξιολόγησης μικρότερο του 1700. Θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα (δύο γύροι με 4 προβλήματα ανά γύρο από τις ίδιες κατηγορίες όπως στο πρώτο τμήμα) και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

 

  Το τρίτο τμήμα των παίδων-κορασίδων (γέννηση  μετά την 31-12-2004) θα είναι ενός γύρου με 6 απλά προβλήματα προς λύση (δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων και μία σπουδή).

 

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Η κατάταξη των λυτών θα είναι ατομική και δεν προβλέπεται κατάταξη χωρών.

Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ελλάδα έχει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Για κάθε χώρα έχει ορισθεί από την WFCC ένας τοπικός διοργανωτής, για την Αθήνα ο Γιάννης Γαρουφαλίδης και για την Πάτρα ο Τάσος Αλεξάνδρου.

Υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές για την Αθήνα μέχρι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και για την Πάτρα μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

 

Αθήνα: Γιάννης Γαρουφαλίδης, 6938792281, email ggaroufalidis@yahoo.gr


Πάτρα: Τάσος Αλεξάνδρου, 6975926236, 
email 
sopatron@otenet.gr

 
 
ΔΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ